Hi volgers!

Calathea

Kennen jullie deze beauty in het instituut al? De Calathea is 1 van mijn favoriete kamerplanten! 😍 Je herkent ze aan haar opvallende grote bladeren die via stengels direct uit de aarde omhoogsteken. Ze zijn versierd met patronen en bladtekeningen en ritselen bij beweging.

Calathea’s komen uit de diepe oerwouden van het Amazonegebied in Zuid-Amerika. 🌿 Daar groeien ze in de schaduwrijke laag onder de dichtbegroeide vegetatie. Ze zijn dus gewend aan vochtige omstandigheden en weinig daglicht. Je hoeft ze maar af en toe te besproeien en 1 keer per week 💦 te geven. De perfecte plant voor mij dus! 🤓😁

Calathea staat symbool voor een nieuw begin. ❤️ Die betekenis is afgeleid van de Engelse uitdrukking ‘to turn a leaf’, wat de plant doet als het donker wordt.🌜

Wat is jullie favoriete plant? 🎍
Tot binnenkort! 😘

www.hyggecare.be
Like ons op facebook voor meer tips rond de Deense ‘hygge’ beleving
Volg ons op instagram